Svatba

Pokud se vám příspěvek líbí, můžete sdílet 🙂

Dnem za dnem,prstenyměsíc za měsícem,rok za rokem běží o závod a život letí ze školačky se stává dívka a ze školáka mládenec. Ve společnosti se baví,chodí na zábavy a seznamují se. Rozumě se chlapec s dívkou baví,mají se rádi a sbližují se,netrvá to dlouho a zrodí se myšlenka že by se mohli vzít.
Popíši naši svatbu kterou jsme slavili 16.11.1937

Bylo období plesů.Pořádali je Orli,Sokoli i hasiči. Ostatky to to plesové období zakončily.Pořádali se dva dny,zábava byla dobrá i náladová. Vždyť jsme byli mladí.Tančili kamarádi a tančil jsem i já. K tanci vybíral jsem si bývalé spolužačky ale i o dvě léta mladší. To byla Marie. Tančili jsme až do rána a na rozloučenou byl jsem na druhý den pozván na koblihy. To byl začátek.Chodili jsme spolu.
Jaro uběhlo,léto skončilo a nastal podzim.Za uplynulou dobu jsme se poznali a uvážili že si rozumíme.
Svatba byla stanovena na 16.11.1937.
Týden před naší svatbou jsme byli překvapeni zprávou že zemřel můj švagr Josef Hladůvka který byl delší dobu nemocen. V rodině byl smutek ale nedalo se nic dělat. Svatba byla naplánovaná a vše nejpotřebnější přichystáno. Z kazatelny v neděli byly ohlášeny poslední ohlášky,do stavu manželského vstoupiti míní ……………..
Svatba byla normální beze všech okázalostí v počtu asi osmdesáti pozvaných i se strany manželčiny. Dva muzikanti se postarali o zábavu,starší mládenec a družička měli na starosti obsluhu hostí a proslovy které byli ode dávna zvyklostí toho kterého kraje.

svatebni_foto_miniaturasvatba_miniatura

 

Facebook Comments Box
Příspěvek byl publikován v rubrice Z kroniky mistra knihaře. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *